Veidi jõuluhõngu ?

Eile ma siin kirjutasin kuidas meil siis viimasel ajal hommikud algavad..täna tahaks jätkata oma eilse päeva tegemistega  Kuna ma üleeile olin nii tubli et lõpuks sain ülemisel korrusel toad koristatud ( need pole vist oma pool aastat nii korras olnud kui nüüd ? ) siis tänu sellele on mul rohkem aega koos mammuga keskenduda ka muudele asjadele..Põhiliselt siis temaga mängimisele ja muudele toimetustele..Nende muude toimetustega seoses otsustasin et see aasta ei hakka ma poest piparkookidele värvilisi glasuure ostma..kuna valget olen ma niguinii iga kord ise valmistanud siis kui raske saab olla veidi värve lisada ? Mõeldud-tehtud..mul kulus 2 kg suhkurt et saada suuuuur kausitäis tuhksuhkurt ja käe muskel on vist nüüd ka suurem sellest lusikaga segamisest, sest ega seda kerge just pole teha..ühesõnaga aega ikka võttis aga välja kukkusid siis sellised (see värv mis tundub pildil roheline on tegelikult helesinine..ei oska öelda miks pildile rohekas jäi..ehk valgus kuidagi tekitas sellise illusiooni..vot ei tea ) igatahes must ja roheline on puudu..need katsetan täna ?

20151203_160425 20151203_160407

Noh ja kui ma juba glasuure tegin, siis mõtlesin et teeks siis mõned piparkoogid ka et proovida kuidas ka värvid koogil jäävad..küpsetasingi 4 plaaditäit piparkooke ja panin segud pritskottidesse valmis samal ajal

20151203_182517

Siinkohal pean ära mainima et need kotikesed ja otsad olen tellinud Hiinast ja olen jummala rahul ??? 

Plika muidugi ka tatsas toas ringi keset segadust mis tal õnnestus poole tunniga tekitada..kuigi mul oli eelnevalt koristatud aga noh kaua see lastel käib..siuh ja tehtud..

20151203_164351

Vot glasuuritud piparkoogid plikale ei meeldinud..üldse ta eriti magusat ei taha kuigi puhast piparkooki ilma millegita sõi küll..no ja selle söömisega on meil juba kolmas päev kehvapoolsem..ei ta taha hommikul ega lõunal tahket toitu…õhtul näputäie võtab ja kõik..no vähemalt piima ikka paar korda 240 ml joob..suhu ei lase ka vaadata..niipalju kui õnnestus siis mingid hamad paistavad välja pressivat..eks sellest see isutus vist..täitsa nõutu kohe ? Aga ehk varsti möödas ja sööb vanaviisi.

Nu aga vot sellised siis kukkusid mul piparkoogid välja..täitsa nitsivoo ju ?? 

20151203_184859

Mulle tegelikult õudsalt meeldivad sellised pitsmustriga ja piltidega piparkoogid ka aga see on selline täppistöö ja aeganõudev et plika kõrvalt ei jagu nii palju seda ajakest kui tahaks..

20151203_193524 20151203_194039

Aga täna hakkan plikaga koos piparkoogimaja tegema..talle meeldib plätserdada..annan talle taignatüki kätte ja las siis möllab koos minuga ??? Kindlasti näitan teile ka kui valmis on ???

 

Facebook Comments

Siia saad jätta oma kommentaari ?